22 Şubat 2012 Çarşamba

Kuala Lumpur ve çevresinde diğer ziyaret edilebilecek yerler

PUTRAJAYA

Araçla, şehirden yalnızca yarım saat uzaklıkta bulunan yeni idari başkentimiz sizi ağırlamak için sabırsızlanıyor. Akıllı bir yeşillikler şehri olmasıyla takdir toplayan Putrajaya yenilikçi tasarımı, doğayla uyumlu yapısı ve gelişmişliği ile ün kazanmıştır. İlk dikkat çeken özellikleri arasında Perdana Putra idari binası ve Başbakan’ın resmi konutu olan Seri Perdana bulunmaktadır. Her ikisi de göz alıcı mimari stilleri ile öne çıkmaktadır. Pembe kubbeli Putra Camisi ve Putra Meydanı şehirde sizi etkisi altına almayı bekleyen diğer yapılardır. Suların üzerinden geçen çok sayıda köprü, kendilerine özgü tasarımlarıyla şehrin cazibesini daha da artırmaktadır. Doğa tutkunları Putrajaya’nın Wetland Park (Sulak Alan Parkı) ve Botanik Bahçeleri'ni keşfetmenin doyumsuz lezzetini tadacaklar.

BATU MAĞARALARI

Büyüleyici kireçtaşı formasyonu Selangor eyaletinde, şehrin dış kesimlerinde bulunmaktadır. İçerisinde, antik bir Hindu tapınağına ev sahipliği yapan ana mağara da dahil üç büyük mağara vardır. Bu ünlü mekan, her yıl düzenlenen Thaipusam festivali sırasında dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğramaktadır. 272 basamaklı, masalsı merdiveni tırmanarak mağaralara ulaşıyosunuz. Burada özellikle maymunlara dikkat etmeniz gerekiyor. Sakın beslemeyin. Elinizdeki kamera ve torbalara dikkat edin. Maymunlar el attıkları malları alamazlarsa çok sinirlenip saldırabiliyorlar. Şirin gözükseler bile yabani olduklarını unutmayın. Merdiven ve içerde Hİndu destanlarındaki sahneleri çağırıştıran manzaraları konu edinen duvar resimlerini göreceksiniz. 


KUALA LUMPUR BIRD PARK


Kuala Lumpur Bird Park, açık alanda üstleri ağla kaplanmış büyük bir kuş parkı. Yanı başınızda tavus kuşlarının gezdiği, üstünüzden çeşit çeşit papağanların uçtuğu, hayvanat bahçesinden başka bir yerde göremeyeceğiniz kuş türlerinin yanıbaşınızda bittiği çok eğlenceli bir yer. Hemen yakınındaki Kelebek Parkı da birçok çeşit kelebeği görebileceğiniz bir yer. Özellikle çocuklu aileler için güzel anlar geçirilebilecek bu noktalara gitmenizi tavsiye ederim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder