3 Şubat 2012 Cuma

Kuala Lumpur'da Alışveriş Çılgınlığı

Uzak Doğu'da alışveriş denince akla ilk gelen yer genelde Singapur'dur. Özellikle Orkide caddesi Türklerin en fazla bildikleri lokasyondur.

Ancak Malezya, Singapur'dan çok daha ucuz bir ülkedir. Bunun en önemli sebeplerinden biri Singapur Doları ile Malezya Ringgit'i arasındaki kur farkıdır. Diğeri ise Malezya'da kozmetik, elektronik gibi ürünlerin vergisiz olmasıdır (Duty Free).

Bunun haricinde Langkawi gibi adalarda bütün alışverişler Duty Free'dir. Malezya'da alışveriş yapmak isteyenler için aşağıdaki alışveriş merkezlerini tavsiye ederim. Ancak hatıtlatmakta fayda var, otele döndüğünüz zaman kendinizi bir alışveriş canavarına dönmüş olarak bulabilirsiniz. Alışveriş Merkezleri genel olarak 10:00 - 22:00 arasında açıktırlar.

Bukit Bintang
Bukit Bintang caddesi özellikle oteller ile çevrili olduğundan bir çok alışveriş merkezi de bu cadde üzerinde veya etrafında yoğunlaşmıştır. Bu bölge aynı zamanda "Golden Triangle" yani "Altın Üçgen" olarak da adlandırılır. Gerek lüks gerekse günlük kullanıma uygun alışverişler için burada bulabileceğiniz alışveriş merkezleri arasında Starhill Gallery, Pavilion Kuala Lumpur, Sungei Wang Plaza, Fahrenheit88, Bukit Bintang Plaza(BB Plaza), Lot10 gibi alışveriş merkezleri vardır.

Bukit Bintang Haritası

Starhill Gallery
JW Marriot Oteli'nin hemen yanında bulunan Starhill Gallery mermer döşemesi ve altın yaldızlı tırabzanlarıyla kendine özgü stile sahip bir binadır. 280,000 feetkarelik (yaklaşık 26,000 metrekare) alanıyla, bu yüksek kaliteli alışveriş merkezi Malezyalı, Singapurlu, Japon, ABD’li, Fransız, İtalyan ve Alman mimarlar tarafından tasarlanmıştır. Starhill Gallery her biri farklı bir deneyim yaşatan yedi tematik kattan oluşmaktadır.
Pavilion Kuala Lumpur

Pavilion

Bu merkez, Kuala Lumpur’un güzide alışveriş merkezlerine eklenen son nadide parçadır. 1,3 milyon feetkareye (yaklaşık 120,770 metrekare) yayılan bu merkezin çok farklı deneyimlere ve tutkulara hitap eden altı bölgesi vardır.  İster tasarımcıların büyüleyici koleksiyonları arasında dolaşın, ister eviniz için maharetle tasarlanmış mobilyalar ve sanat ürünleri araştırın. Dünya mutfağının seçkin mutfaklarından damak lezzetinize göre seçimler yapın ya da yüksek kalite spa’larda ve güzellik merkezlerinde vücudunuzu ve zihninizi tazeleyin. Karaokeler, bistrolar ve sinemalar da siz değerli ziyaretçilerine hoş bir eğlence sunmak için sırada bekliyor.
Web Sitesi: www.pavilion-kl.com
Sungei Wang Plaza
Popülerliğini yıllar boyu sürdüren bu alışveriş merkezinde, her bütçeye uygun zengin ürün çeşitleri sunan 500’den fazla perakende satış mağazası bulunmaktadır. Burada temel olarak fotoğrafçılık, elektronik ve elektrikli cihaz, moda giyim ve aksesuar, çanta ve valiz, ayakkabı, cep telefonu, antika mağazaları ve de güzellik salonları ile butikler bulunmaktadır. Fiesta Sokağı leziz İtalyan, Amerikan ve Güney Afrika yemekleriyle sizleri bekliyor. Hemen bitişikteki Low Yat Plaza ve Imbi Plaza bilgisayar malzeme ve donanımlarında en son teknoloji ürünlerini beğeninize sunuyor.
Web Sitesi: www.sungeiwang.com

Fahrenheit88
Şehrin en yeni alışveriş merkezi, Fahrenheit88, eşsiz şıklıkta moda stilleri ve gençlere yönelik eğlenceleri ile sizleri heyecanlı bir alışveriş deneyimine davet ediyor. Müşteriler, beş perakende satış katına ve iki eğlence katına yayılmış 250 mağaza arasından gönüllerince seçim yapabilir. Dört sıcak noktaya şöyle bir göz atın; Moda Sıcak Noktası, Alet Edavat Sıcak Noktası, F&B Sıcak Noktası ve Eğlence Sıcak Noktası.  Buranın en ilgi çekici yönlerinden birisi dünyaca ünlü Japon moda markası Uniqlo'nun mağazasıdır.  Fahrenheit88; Lot 10 ve Starhill Gallery arasında bulunmaktadır.

Bukit Bintang Plaza
Kuala Lumpur’un en köklü alışveriş merkezlerinden olan Bukit Bintang Plaza giyim, moda aksesuarları, ayakkabı, spor malzemeleri, elektrikli ekipmanlar, farmakolojik ürünler, bilgisayarlar ve mobilyaları kapsayan zengin hizmet yelpazesiyle hâlen kalabalıkların ilgisini cezp etmektedir.  Yanındaki Sungei Wang Plaza ile birleşiktir.
Lot 10
Bu devasa alışveriş merkezi, kendine has yeşil ve mavi çizgili ön cephesiyle yukarı sınıftan alışveriş heveslilerinin ihtiyaçlarına seslenmektedir. Ziyaretçiler, favori marka tasarımcılarının ürünlerini bulmakta hiçbir sıkıntı yaşamazlar. Isetan başat kiracıdır.
Web Sitesi: www.ytlcommunity.com/lot 10/index.asp
Berjaya Times Square (Berjaya Times Meydanı)
Malezya’nın, 3.450.000 feetkarelik (yaklaşık 320,515 metrekare) alana sahip bu en büyük alışveriş merkezi 1000’in üzerinde perakende mağazanın yanı sıra eğlence ve yemek tesislerine ev sahipliği yapmaktadır. Modaya uygun ve şık giysiler, aksesuarlar, gözlükler, ayakkabılar, ev ekipmanları, IT cihazları ve daha birçok ürün arasından seçim yapmak müşteriler için gerçekten de zor olacak. En üst markalar arasında Debenhams, Swatch, Hush Puppies, Levi’s, The
Body Shop ve Sub & Idx bulunmaktadır. Malezya’nın en büyük tematik kapalı alan parkı olan Cosmo’s World Theme Park’ı (Kozmo Tematik Dünya Parkı’nı) ziyaret etme fırsatını kaçırmayın. Burada bulunan, The Imax 2 Boyutlu ve 3 Boyutlu sinema salonları Güneydoğu Asya’daki en geniş sinema salonlarıdır ve unutulmaz bir seyir zevki yaşatmaktadır.  (Bakınız: Hareket ve Heyecan, sayfa 62)

Jalan Tunku Abdul Rahman

Bu alan, Kuala Lumpur'un alışverişteki üstadı gibidir. Yolun her iki tarafında boylu boyunca uzanan savaş öncesi binalar bulunmaktadır. Yolun her iki tarafında, boylu b boyunca savaş öncesi binalar uzanır. İlgi çekici ön cepheler aynen korunmuş ve modern ticaret, özellikle de perakende satış mağazaları için yeniden düzenlenmiştir. Mağazalarda kumaş & tekstil, çanta & valiz, halı, spor malzemeleri ve kış giysileri gibi çok çeşitli ürünler bulabilirsiniz. Hemen yakındaki Jalan Masjid India ve Lebuh Ampang da alışveriş heveslileri arasında aynı derecede popülerdir. Benzersiz alışveriş fırsatları için dar sokaklarda bir yürüyüşe çıkın. Bu alandaki büyük alışveriş merkezlerinden birisi Sogo Büyük Perakende Satış Mağazası’dır. Pertama Kompleksi, Globe İpek Mağazası, Kamdar ve Tang Ling gibi diğer alışveriş merkezleri de bütçeye uygun ürün çeşitleri sunmaktadır.

Sogo
Bu popüler Japon perakende satış mağazası; moda giyimden ev eşyalarına, elektrikli ve elektronik cihazlardan spor malzemelerine kadar çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğu için kent sakinleri için çok gözde bir mekândır. Mağazada ayrıca Japon mutfağından seçilmiş çok çeşitli gıda maddeleri de bulabilirsiniz.
Web Sitesi: www.sogokl.com.my

Yanında, Jalan Sultan Ismail’de bulunan Maju Junction Alışveriş Merkezi de bir diğer popüler alışveriş merkezidir. Sultan Ismail İstasyonu’ndan (Hızlı Kuala Lumpur Hafif Raylı Sistem) ve Medan Tuanku İstasyonu’ndan (Kuala Lumpur Monoray) 5 dakika yürüyüş mesafesindedir.

Jalan Masjid India
Kuala Lumpur’un “Küçük Hindistan”ı insanlarla satılan eşyaların birbirleriyle kaynaştığı bir renk cümbüşüdür. Savaş öncesi döneme ait dükkân-evlerde; capcanlı renkleriyle geleneksel kostümlerin, nefis Hint yemeklerinin yanı sıra hünerli ellerden çıkma süs eşyaları ve aksesuarlar gibi bir dolu otantik Hint mamulü satılmaktadır. Hemen yakındaki sokak satıcılarında terapatik masaj yağları, bitkiler ve bitki kökleri satılmaktadır. Yerli halk geleneksel Malezya giysileri ve başörtüleri için buraya akın etmektedir.Yakınlarda bulunan Lebuh Ampang yasemin demetleri, kokulu tütsüler, baharatlar ve egzotik kokular satan seyyar satıcılarıyla cıvıl cıvıl bir sokaktır.

Jalan Ampang / Jalan Tun Razak

Kuala Lumpur'un diplomatik yerleşim bölgesinde bulunan Jalan Ampang ve Jalan Tun Razak'da uluslararası markaların ve yüksek kalite yerli malların satıldığı prestijli alışveriş kompleksleri bulunmaktadır. Üst sınıf alışveriş meraklılarının ihtiyaçlarına uygun sayısız mağaza bulunmaktadır.

Suria KLCC

Saygın bir mekân olan Kuala Lumpur Şehir Merkezi’nde (KLCC) bulunan bu popüler alışveriş merkezinin altı katında da perakende satış mağazaları vardır. Merkezdeki ünlü işletmeciler arasında Isetan, Parkson Grand ve Marks & Spencer bulunmaktadır. Aseana ve Pucuk Rebung sundukları özgün etnik ürünler ve çeşitlerinin zenginliği le özgün mağazalardır.  Asian Flavours Food Court’ta (Asya Lezzetleri Yemek Divanı) farklı mutfaklardan çok zengin bir menüyü deneyebilirsiniz. KLCC Park’ın olağanüstü çevre düzeni ve ferahlatıcı ortamı ahenkli fıskiyeler eşliğinde küçük bir mola için biçilmiş kaftandır.  
KLCC Syria


Avenue K (Bulvar K )

Suria KLCC’nin yakınında bulunan Avenue K lüks bir alışveriş merkezidir.
Fransız tasarımcı Christian Liaigre tarafından tasarlanan yapının tamamı Avenue K Alışveriş ve Yaşam Merkezi, lüks bir otel,
hotel, her türlü hizmetin sağlandığı daireler ve bir müşterek kuleden oluşur. Avenue K, önde gelen tasarımcıların ürünleri ve bilinen markaların yanı sıra çatı bahçesi, ayrıcalıklı bir spa, uluslararası bir kitapevi, gurme marketi ve popüler kafe ve restoranlarla hizmetinizdedir.




Popüler Malezya Hediyelik Eşyaları
Batik
El işi ya da baskılı motifleriyle hem geleneksel hem de çağdaş stilleri bulunan çok amaçlı bir kumaştır. Pareolar, peştamallar, gömlekler ve elbiselerden oluşan zengin batik çeşitlerinden dilediğinizi seçin. Yastık yüzleri, tabak altlıkları ve masa örtüleri gibi ev eşyaları da evinize değer
katacak.
Songket
Malezya songket kumaşı altın ve gümüş tellerle dikilen nadide bir kumaştır. Bu dekoratif kumaş, özellikle asiller tarafından kullanılır ve kalifiye zanaatkarların zahmetli uğraşları sonucu elle örülür. Hem geleneksel kostümler için, hem de muhteşem gece elbiseleri için kullanılır. Nesilden nesile
aktarılan bu mirası evinizin zenginlikleri arasına katın.  
Pewter Eşyalar
Özel olarak işlenen pewter malzemeler; bira bardağı, kadeh, çay ve kahve takımı, fotoğraf çerçevesi, saat, vazo ve diğer dekoratif eşyalar şeklinde kullanılabilir. Popüler pewter markaları arasında Royal Selangor, Tumasek ve Mariwasa vardır.
 
Oymacılık
Şehirde oymacılık sanatlarının zengin ve büyüleyici örnekleri bulunabilir. Bunlar arasında Orang Asli ya da yerli halkın özgün oymaları da vardır. Ayrıca Doğu Malezya’daki Sabah ve Sarawak’tan getirilen oyma sanatı ürünleri de yaygın olarak bulunmaktadır.
Çömlekçilik ve Seramik
Pewter el sanatı göz kamaştırıcı
Bu maharetle işlenen parçalar genelde Sarawak ve Perak eyaletlerinden getirilmektedir. Sarawak çömlekleri etnik etkiler ve görece büyük boyutuyla diğer çömleklerden rahatlıkla ayırt edilebilir.  
Kendine has şekliyle, Perak’tan getirilen Labu Sayong geleneksel olarak su kabı şeklinde kullanılır.


Pandanus Dokuması
Pandanus yapraklarından son derece güzel armağanlar ve hediyelik eşyalar dokunmaktadır.  Bunlar arasında birçok renk ve tasarımla görücüye çıkan kullanışlı ve şık çantalar vardır. Ayrıca paspaslar, masa örtüleri, mücevher kutuları ve hediye kutuları da etkileyici ve çağdaş tasarımlarla beğeninize sunulmaktadır.
Popüler Malezya eş sanatlarına ve hediyelik eşyalara dair daha ayrıntılı bilgi için Karyaneka web sitesini ziyaret edin:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder