31 Ocak 2012 Salı

KL Kulesi (Kuala Lumpur Mİnaret)

Jalan Puncak, Off Jalan P.Ramlee

KL Minaret
Kentin en gözde ve ayrıcalıklı simgeleri arasında yer alan bu yapıyı mutlaka ziyaret edin. Bukit Nanas'ın üzerinde bulunan bu yapı dünyanın en yüksek dördüncü haberleşme kulesidir. Ayrıca, tüm dünyada, şehir içerisindeki bir orman koruma alanında bulunan tek kuledir. 421 metrelik baş döndürücü bir yükseklikten tüm Kuala Lumpur kentini görebilme şansınız bulunmakta.

Eğer İkiz kulelere tepeden bakmak istiyorsanız size tavsiyem önce KL Minaret'e çıkmanız. İkiz kulelerin inşa alanından biraz daha yüksek bir tepeye inşa edildiği için KL Minaret dünyanın en yüksek ikiz kulelerine tepeden bakma imkanını sunuyor. 

Kulenin en üst katında bir döner restoran bulunmakta. Bunun haricinde gerek gözlem alanında gerekse bilet alma noktalarında hediyelik eşya satan dükkanlar bulabilirsiniz. Buradaki diğer atraksiyonların arasında bir küçük hayvanat bahçesi, F1 Simülatörü, 1Malezya Kültür Köyü ve doğa yürüyüşü yapabileceğiniz alanlar bulunmaktadır.

Giriş ücreti yetişkinler için 38 Ringgit, 4-12 yaş arası çocuklar için ise 28 Ringgit'dir. Ziyaretçiler kültür veya macera paketlerinden birini seçebilirler.

Kule haftanın her günü 09:00 - 22:00 saatleri arasında açıktır. Kuleye çıkmak için son giriş saati 21:30'dur.

Tel: 00603 2020 5444
Web sitesi : www.menarakl.com.my

Nasıl Gidilir: KL Monorail Hattı ile Bukit Nanas İstasyonuna kadar gidebilirsiniz. Buradan taksi ile kuleye ulaşabilirsiniz. Jalan Puncak'taki ana kapıdan kuleye ücretsiz geliş gidiş servisi de bulunmaktadır. Bunların haricinde büyük otellerden kuleye tarifeligeliş gidiş transferleri bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder